... és irány a hegy-völgy-erdő

... és irány a hegy-völgy-erdő

Hattér

A letterboxing nem szervezett játék. Senki nem alkotott rá egységes játékszabályt és senki sem kontrollálja a játékosok tevékenységeit, ahogy nincs egységes gyűjtőhelye és fóruma postaládáknak sem.

Ezzel együtt azért létezik néhány klub, egyesület a nagyvilágban, mely támogatást ad a játékosoknak, ahogy léteznek weblapok is, melyek publikálják bizonyos rendezőelv szerint a postaládákat.

A legismertebb terepe a játéknak természetesen Dartmoor és a Letterbox 100 Club. Ez a szervezet az, mely évente kétszer kiadja a dortmoori postaládák katalógusát, még mindig nyomtatott formában, s ez a szervezet az, melynek csak az lehet a tagja, kinek a naplójában már legalább 100 postaláda pecsétje szerepel.

Tagjainak számát és történelmi jelentőségét tekintve a másik fontos szerveződés a Letterboxing North America és az általuk fenntartott weblap. Különösképp, hogy ez volt az első, mely az új technológia lehetőségeivel élve széles körben elérhetővé tette a postaládák leírásait és elehetőséget adott a játékosok közvetlen kapcsolattartására.

Említést és látogatást érdemel még az Atlas Quest weblapja, mely már túllépett az Egyesült Államok határain és bárhol, bárki számára hátteret biztosít a játékra.

A fentiek mellett vannak még egyéb szerveződések és weblapok, melyek vagy adott területek vagy adott természetjáró csoportok vagy játékosok letterboxing tevékenységéhez adnak támogatást. Ilyen a nagyobb tájegységeket vagy országokat lefedő Letterboxing Scotland, Letterboxing Germany vagy Letterboxing New Zealand, a kisseb területek postaládáit gyűjtő Isle of Man vagy épp egy játékos, Silent Doug által működtetett oldal is. Mindezek mellett említést érdemel még a Letterpod internetes médiafolyam.

 

Néhány postaláda és játékos pecsétje

 
LBH