... és irány a hegy-völgy-erdő

... és irány a hegy-völgy-erdő

Irányelvek

A postaláda keresése és telepítése során figyelembe kell venni a játékra vonatkozó irányelveket valamint a hatályos törvényeket is, melyek megsértése adott esetben a játékos és/vagy a láda a letterboxing.hu oldalon történő megszüntetését vonhatja maga után. Ebben az oldal üzemeltetője saját belátása szerint dönt, elsődleges célnak tekintve a természetkárosító és jog-, valamint jóizlést sértő helyzet megszüntetését. Minden erre vonatkozó észrevételt kérünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címére elküldeni, s az érintett játékos is erről a címről fog értesítést kapni.

Fontos, hogy a letterboxing.hu csak felületet biztosít a játékhoz, de a felhasználók magatartásáért, az általuk elhelyezett ládákért, valamint az oldalon elhelyezett tartalomért nem vállal felelősséget. Ezek a játékosok felelősségi körébe tartoznak, ahogy a játékosoké az általuk feltöltött tartalom mindenfajta szerzői jogai is.


Keresés

Postaládát bárki kereshet, de a ládák részletes adataihoz csak regisztrált játékosok férhetnek hozzá. A megtalálás tényét nem kell sem a láda naplójában, sem a láda oldalán megadni, ahogy nem kell a ládát értékelni sem, de mindez ajánlott. Egyfelől, mert ezzel ismerheti el a megtaláló a rejtő munkáját, másfelől így oszthatja meg a többiekkel élményeit írásban és képekben egyaránt. Különös tekintettel a bélyegzők pecsétlenyomataira, mely száma és szépsége ékessége a láda és a játékos naplójának is. Ehhez a kereső játékosnak kell gondoskodnia festékpárnáról és tollról is a ládanaplóba történő bejegyzéshez.

Fontos, hogy a megtaláló minden esetben jelezze a láda oldalán tett bejegyzésében vagy akár közvetlenül az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. nak is, ha a ládával, vagy annak megközelítésével bármi probléma lenne. A cél, hogy a hibát mielőbb orvosolni lehessen, illetve értesülhessen erről a következő kereső is.

Kiemelendő még, hogy a postaláda és annak tartalmának épségét minden játékosnak meg kell őriznie. Törekedni kell arra, hogy mind a kereséskor, mind a visszarejtéskor az ne sérüljön és rejtve maradjon illetéktelenek előtt. A ládának a napló és a bélyegző a tartozéka, így azt elvinni nem szabad.


Rejtés

Postaládát bármely regisztrált játékos rejthet és a letterboxing.hu oldalon közzétehet a bevezetőben említett szabályok betartása mellett.

A láda szokásos tartozékai a napló és a bélyegző mellett a rejtő dönthet arról is, hogy csereajándékokat helyez-e a ládába, de az ajándék semmiképp ne legyen étel vagy ital, ne legyen illatos tárgy mely felkeltheti az állatok érdeklődését, ne legyen jóizlést sértő dolog, és ne legyen szemét sem, ahogy tűz- vagy robbanás veszélyes, esetleg egyéb, egészségre ártalmas anyag. Ezen elvek betartása természetesen az ajándékot cserélőktől is elvárt.

A postaláda honlapon történő bejelentésekor a következőeket kell/lehet megadni:
- Láda neve: A postaláda neve (kötelező)
- Típusa: Hagyományos láda - önálló láda, Ládasor - több, egymásra épülő láda (kötelező)
- Megye: Az ország megyéi és külön Budapest (kötelező)
- Település: A közeli település neve (kötelező)
- Koordináta: GPS-es kereséshez és elektronikus térképen való megjelenítéshez (opcionális)
- Leírás nehézsége: 5 szinten a leírás egyértelműségének értékelése (kötelező)
- Odajutás nehézsége: 5 szinten az odajutás távolságának értékelése (kötelező)
- Megtalálás nehézsége: 5 szinten a láda megtalálásának nehézségének értékelése (kötelező)
- Leírás: A ládához való eljutás és megtalálás leírása, lehetőleg sok furfanggal, de html kódok nélkül (kötelező)
- Dátum: A bejelentés dátuma (automatikus)
- Felhasználó: A bejelentő felhasználói neve (automatikus)

A láda karbantartása természetesen a rejtő feladata, melyben minden játékos segít. Ha ezt már nem tudja/akarja ellátni, akkor az adott ládát másnak átadhatja, ami így a másik játékos nevére kerül. Fontos, hogy bármiképp legyen is, használaton kívüli postaláda a természetben nem maradhat, mert az önmagában szemét, így azt be kell gyűjteni.

 
LBH